П`ятниця, 2024-05-17, 10:30 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Нижньоворітський ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Офіційний сайт

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 28
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


2:33 PM
«Їх долі обпалені війною» до 33-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

 

Війна. Чужа. Неждана. Непотрібна.

Геройство. Біль. Дочасна сивина.

Прокляття чаша випита до дна.

Жорстока тиша. Вибухоподібна.

Війна. Війна. Війна.

   Афганська війна… Брудна, неоголошена. Та хіба війни бувають чистими?! Будь-яка несе смерть, каліцтво, вдягає в жалобу тисячі сердець, материнських сердець. У війни холодні очі , у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.

   15 лютого 1989 року останній наш солдат був виведений за межі республіки Афганістан. Цей день і є закінченням афганської війни для радянських людей. Закрилася остання сторінка героїчного і драматичного літопису. Перестали йти похоронки з Кандагара і Гардеса, Джелалабада і Кабула. ..

   З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов’язок на території інших держав, сімей загиблих воїнів, формування в учнівської молоді шанобливого ставлення до воїнів-інтернаціоналістів, активної громадянської та патріотичної позиції  у  закладі освіти   в дистанційній формі проведено ряд заходів на тему «15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав»: опубліковано привітання  у соціальній мережі Facebook  нашим односельцям, які були учасниками  бойових дій на території Афганістану. Педагог-організатор   Стасик Н.І. підготувала презентацію завантажити про воїнів-афганців нашого села «Їх долі обпалені війною», з якою ознайомилися учні нашої школи, переглянули   відеоролики «Молодість у полум’ї війни», «Вогнем і полум’ям обпалені навік». Класними керівниками проведено тематичні виховні години в режимі онлайн: «Афганістан – наш біль, наша пекуча пам'ять», «Афганістан – ти біль моєї душі»,  «Крізь пекло Афганської війни»,  «Біль Афганської війни»,  «Афганістан: подвиг, біль, пам'ять», «День в історії. СРСР завершив вивід військ з Афганістану», «Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану». Учні 7 класу  підготували малюнки  на тему «Афганістан – біль душі».

   Давайте ж  будемо пам’ятати воїнів-афганців, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну, і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, у думках.  І зараз на нашій планеті панують війни, злочини, насилля. Але маємо надію, що в майбутньому на всій землі владарюватимуть мир і злагода, що батьки виховуватимуть своїх дітей добрими, чесними, відданими людьми, істинними патріотами своєї країни, що люди забудуть навіть значення слова " війна".

 

Переглядів: 212 | Додав: Інформатик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Copyright MyCorp © 2024
uCoz